Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، فرج علیپور، خواننده و نوازنده کمانچه لری که نشان درجه یک هنری دارد و در جشنواره موسیقی فجر امسال برای یک عمر فعالیت هنری مورد تقدیر قرار گرفت، گفت: ما حدود 5 سال قبل در آلمان کنسرتی داشتیم. شب عید بود. بعد از اجرای برنامه در رستوران نشسته بودیم که یک نفر با دوربین آمد و مثل خیلی‌های دیگر از ما خواست عید را تبریک بگوییم و ما هم یک تبریک ساده گفتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین تبریک را به همراه فیلمی که از کنسرت ما در برلین گرفته بودند، در شبکه «من و تو» پخش کردند. ما بعدها توضیح دادیم که خداوکیلی نمی‌دانستیم دوربین به دست‌ها از طرف کجا آمده‌اند و ما اصلا کار سیاسی نمی‌کنیم و از این چیزها هم اصلا سر در نمی‌آوریم. گفتیم کار ما موسیقی است و از بچگی هم فقط این کار را کرده‌ایم. مسئولان هم دیدند گفته‌های ما حقیقت دارد؛ اجازه دادند کنسرت‌های‌مان بدون هیچ مشکل مانند قبل در داخل کشور برگزار شد.

این خواننده و نوازنده کمانچه لری در ادامه افزود: اما در صداوسیما فضای دیگری به وجود آمد. ماجرا ابتدا از صداوسیمای لرستان شروع شد. آنقدر این مسئولان استانی به تهران نامه نوشتند و گفتند چرا آثار مرا پخش می‌کنند که در صداوسیمای تهران هم ممنوع‌الصدا و تصویر شدیم. حالا 5 سال است این ممنوعیت در صداوسیما برای من به وجود آمده و همچنان هم ادامه دارد.

وی همچنین عنوان کرد: برخلاف صداوسیما در این سال‌ها ما اصلا مشکلی با ارشاد نداشته‌ایم و اتفاقا آنها همیشه با ما همکاری و رفتار مناسبی داشته‌اند. مدیرکلی اداره ارشاد استان لرستان برعهده یک روحانی به نام حجت‌الاسلام دکتر حمیدرضا حنان است که آدم درستی است و اتفاقا به موسیقی علاقه دارد و اجراهای گروه ما و بقیه گروه‌ها را نیز همیشه از نزدیک دیده است. ما چه در لرستان و چه در استان‌های دیگر و حتی تهران همواره کنسرت‌های‌مان را برگزار کرده‌ایم؛ و با وجود اینکه برای صدور مجوز کنسرت‌ها از نهادهای مختلفی نیز استعلام گرفته می‌شود و ما هیچ مشکلی تاکنون نداشته‌ایم، با این‌وجود صداوسیما مرا ممنوع‌التصویر و صدا کرده است.

فرج علیپور که سال 1394 نیز نشان درجه یک هنری معادل دکترای موسیقی را از شورای ارزشیابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرده، گفت: دی ماه امسال نیز در مراسم اختتامیه سی و سومین جشنواره موسیقی فجر از من و ابراهیم قادری از کردستان به دلیل یک عمر فعالیت در عرصه موسیقی نواحی با حضور وزیر ارشاد تقدیر کردند؛ با این وجود همچنان در صداوسیمای تهران و لرستان اجازه پخش آثارم وجود ندارد و این واقعا جای دلخوری و تاسف دارد.

این خواننده موسیقی لری در ادامه افزود: همین سال گذشته از من برای شرکت در یک برنامه از شبکه چهار سیما دعوت کردند و هماهنگی‌ها انجام شد؛ اما در روز برنامه، تهیه‌کننده به من زنگ زد و گفت استعلام گرفتیم و حراست گفته فرج علیپور ممنوع‌التصویر است. ما در تمام سال‌های فعالیت‌مان حدود 50 اثر را در صداوسیمای تهران انجام داده‌ایم که پسرم برای پیگیری آنها رفته بود و نامه‌ای به او داده بودند که تمام آنها را «غیرقابل پخش» عنوان کرده بودند.

وی همچنین عنوان کرد: امثال من که کلی در زمینه موسیقی این مملکت فعالیت کرده‌ام و حدود 60 سال سن دارم در آخر خط هستم،  دوست دارم این آخر عمری سرنوشتی مانند استاد رضا سقایی پیدا نکنم. استاد سقایی تا زمانی که زنده بود صداوسیما به خصوص در لرستان کارهایش را پخش نمی‌کرد اما از زمانی که ایشان فوت کرده، پشت سر هم کارهایش را دارند پخش می‌کنند. ما کلی کارها انجام داده‌ایم و هنوز فکرها و ایده‌های انجام نشده‌ای داریم که باید آماده شود تا مردم از آنها استفاده کنند. نباید این ایده‌ها و آثار به همراه ما راهی آن دنیا بشود.

فرج علیپور ادامه داد: ما انتظار خاصی نداریم و فقط تقاضا داریم کمی هوای موسیقی و موزیسین‌ها و پیشکسوتان را داشته باشند. اگر یادتان باشد آقای سالار عقیلی یکی دو سال قبل به استودیو شبکه «من و تو» رفته بود و مصاحبه انجام داده بود ولی آقایان نخواستند که مشکلی برای این دوستان به‌وجود بیاید و نیامد. البته خوشحالیم که اتفاق دیگری برای این دوستان پیش نیامد اما من که یک فعال موسیقی نواحی هستم و پا به استودیوی شبکه «من و تو» هم نگذاشته‌ام و بدون اینکه بدانم از طریق یک دوربین در رستورانی در برلین پیام تبریک عید به مردم را داده بودم، باید با چنین برخوردی مواجه شده و از رسانه کشورم کنار گذاشته شوم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۶۸۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیل و پخش موسیقی ایرانی رویکرد برنامه «نیستان»

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اهتمام رادیو فرهنگ در برنامه نیستان این است که بهترین و ناب‌ترین موسیقی‌ها را از ملل و ایران با گونه‌های مختلفی که وجود دارد، ارائه دهد.
آقای رضا مهدوی مجری و کارشناس برنامه «نیستان» با حضور در استدیوی شبکه خبر در خصوص پا بر جا بودن این برنامه (­ ۲۲ سال است که این­ برنامه پخش می‌شود) گفت: برنامه‌ای که وقتی بنیان آن­ خوب گذاشته می‌شود و مدیران مسئول و کارشناسان خوب پای کار می‌آیند، عمر برنامه را طولانی می‌کند و هر کسی که در هر دوره‌ای مسئولیتی قبول می‌کند، الزام دارد که کیفیت افزایی داشته باشد به لحاظ کیفی و کمی برنامه را نیندازد و بیننده و شنونده را افزایش دهد.
وی ادامه داد: نیستان این توفیق را داشته که طی این ۲۲ سال ساعت‌های مختلفی در این سال‌ها پخش شده و همه ساله­ همه کارگزاران و همه مدیرانی که آمدند و رفتند روی این برنامه صحه گذاشتند و این برنامه یکی از برنامه‌های موفق بعد از انقلاب است که این مدت زمان شامل حالش شده و هیچ نکته نظارتی هم نداشته است.
مهدوی افزود: این که ما به­ موسیقی­ فلات ایران می‌پردازیم و دیگر ملت‌ها که موسیقی آن‌ها محلی از اعراب دارد و می‌تواند به فرهنگ و هنر ما کمک کند به آن پرداخته می‌شود و البته حضور کارشناسان خبره (که می‌توانند اساتید با تجربه و مسن و یا جوانان اهل فن تازه فارغ التحصیل شده و کاربلدباشند) ­ که حرف نو و تازه برای گفتن دارند ما در نیستان به دنبال همین حرف‌های نو هستیم.
وی در ادامه گفت: این سال‌ها ما میزبان شخصیت‌های بزرگی­ بودیم که بعضی از ان‌ها دیگر بین ما نیستند همچون مهندس امیر همایون خرم و فرهنگ شریف و بعضی از امروزی‌ها نظیر شاهین فرحت، نادر مشایخی و تینوش بختیاری که از بزرگان موسیقی ایران هستند البته افراد بسیاری­ در این برنامه ما را یاری می‌کنند که افتخار میزبانی آنها را در این برنامه داشتیم.
کارشناس برنامه نیستان افزود: ­­شاید یک کارشناس پنج برنامه (ما موظف هستیم که برنامه‌ها را ۵ برنامه ۵ برنامه بگیریم، چون برنامه را به صورت لقمه لقمه، آیتمی و برنامکی و بخشی کردیم) که هرشب هر کدام از این عزیزان می‌توانند ۸ دقیقه صحبت کنند و سریالی پشت سر هم و در هفته پخش می‌شود، امکان دارد که هفته بعد موضوعی نداشته باشد برای همین کارشناس بعدی و مهمان دیگری­ می‌آید، زنده یاد استاد جمشید عندلیبی ما ۵ برنامه از ایشان ضبط کردیم و داشتیم ۵ برنامه دیگر را ضبط می‌کردیم که ۲ برنامه بیشتر نشد و به رحمت خدا رفتند.
مهدوی در خصوص حفظ آرشیو برنامه گفت: سال‌ها قبل آرشیو داری به شکل دیگری بود، به عنوان شاهد ثبت و ضبط می‌شد، اما نه با کیفیت خوب­، حالا اتفاق خوبی که طی این ۱۰ سال افتاده «ایرانصدا» است، که ما شنونده‌های زیادی را در جهان داریم، فارسی زبانانی که در اقصی نقاط دنیا هستند با گوشی وارد می‌شوند و این برنامه را می‌شنوند این برنامه­­ چه زنده باشد یک ساعت بعد به صورت دو تا نیم ساعت قابل برداشت هست، چه آفلاین و چه آنلاین قابل شنیدن است و می‌ماند و برحسب موضوع و تاریخ و روز علاقمندانی که کار پژوهشی می‌کنند یا برنامه را به هر دلیلی نشنیدند ، می‌توانند بشنوند، نکته مهم این برنامه این است که ­­از زمان مدیریت دکتر کاظمی دینان و­ قائم مقام ایشان آقای مبشری از نوروز پارسال ما شاکله برنامه را به نوعی به روز کردیم این که در گذشته در یک ساعت به مصاحبه و گفتگو پرداخته می‌شد، ما از امسال این ۵۵ دقیقه را در ابتدا یک موسیقی مناسب از فرهنگ ایرانی و اقوام ایرانی پخش کنیم تا یک ورودی مناسب داشته باشیم، ۵ کارشناس خبره هر کدام ۸ دقیقه، ۸ دقیقه صحبت می‌کنند با آنونس‌هایی که میان برنامه‌ای که دارد می‌گوید رادیو فرهنگ یا نیستان به چه می‌پردازیم ، ۵ موضوع کاملا متفاوت، این که نگاه درست مدیریت به این قضیه که از ما خواستند ما این برنامه را به روز رسانی کنیم و از آن هم استقبال می‌شود، ­این‌ها را تکراری نکنیم و از کارشناسان و استادان دعوت کردیم و اتاق فکر تشکیل دادیم و خوشبختانه هر روز به کارشناسان ما اضافه می‌شود و خیلی‌ها در نوبت هستند در موضوعات مختلف که بتوانیم قرابت‌های فرهنگی را­ که با دیگر ملل داریم، پیدا کنیم.
وی در پایان در خصوص موسیقی پاپ و راک گفت: کارشناسی که بتواند به درستی آنها را تجزیه و تحلیل کند و بررسی کند ما دعوت می‌کنیم و حتی نمونه را پخش می‌کنیم، چون برنامه کاملا تخصصی است، شاید بعضی از موسیقی‌هایی که دیگر شبکه‌ها امکان پخش آن را نداشته باشند، تا یک مدت زمان کوتاه ما پخش می کنیم و مصداقی تجزیه تحلیل می‌کنیم چرا که ما کار علمی می‌کنیم ما محسن چاووشی را داریم که الان­ موسیقی راک می‌خواند؛ اما وطنیزه کرده و موفق عمل کرده، شعر مولانا را در این قالب آورده و موفق هم شده است چه اشکالی دارد، حتی موسیقی­ «رپ» را می‌توانیم در قالب فرهنگ خودمان نهادینه و بومی سازی کنیم­ و چه جایی بهتر از نیستان که مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرد و ما یک جور­ بازوی اجرایی غیر مستقیم شویم برای کارشناسانی که در­ نهاد‌های حاکمیتی تصمیم گیری می‌کنند و نهاد‌های بالادستی به واسطه این برنامه که­ می شنوند، شاید نگاهشان، قلمشان متفاوت شود و کمک کند به رشد و توسعه فرهنگ ایرانی - اسلامی موسیقی که ۱۰ قرن گذشته و خیلی پیشینه طولانی دارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • سگ گردانی در پارک‌ها و بوستان‌های کرج باید ممنوع شود
  • تحلیل و پخش موسیقی ایرانی رویکرد برنامه «نیستان»
  • ورود موتورسیکلت به آزادراه‌ها ممنوع است
  • ببینید | افشاگری بزرگ نصرالله رادش؛ممنوع‌التصویری تا اتهام مصرف کوکایین!
  • مصرف این رب ممنوع است
  • بهترین خانه‌های جهان در ماه آوریل 2024 (+عکس)
  • کنسرت موسیقی آذربایجانی آلنام برگزار می‌شود
  • آلبوم «عشق ناباور» به زودی منتشر می‌شود
  • فعالیت دریایی در خزر فعلا ممنوع
  • آلبوم «عشق ناباور» آماده شد